112 meldingen: hulpdiensten druk in de weer afgelopen weekend

Brandweer Foto: Jens van Pieterson

KAAG EN BRAASSEM - Vrijdagavond brak er in buurgemeente Nieuwkoop brand uit op een bedrijventerrein in Ter Aar. Al snel schaalden de hulpdiensten op naar 'zeer grote brand' en vervolgens naar 'grip 1' en 'grip 2'. Rook en knallen waren in de wijde omgeving te zien en te horen. In de loop van de nacht en de zaterdag zijn alle korpsen uit Kaag en Braassem opgeroepen om assistentie te verlenen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een scooterrijder gewond bij een ongeval op de Veerstraat in Oude Wetering. Door onbekende oorzaak schampte hij een auto, om daarna tegen een andere auto tot stilstand te komen. De scooterrijder is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zaterdag aan het begin van de avond werd de brandweer van Leimuiden opgeroepen voor een autobrand op de A4 bij Rijnsaterwoude. Mede doordat de brandweer enige tijd moest wachten voor de openstaande Leimuiderbrug, was er voor de brandweer weinig te redden en brandde de auto helemaal uit. Een berger heeft de auto afgevoerd.

Zondagavond ontdekte een overvliegende helikopter van de politie een brandje op een lastig bereikbare plek aan de Galgekade in Roelofarendsveen. Hierop werden de korpsen van Roelofarendsveen, Rijpwetering, de ladderwagen en het watertransport opgeroepen om ter plaatse te gaan. Al snel bleek de locatie lastig bereikbaar. Gelukkig ontdekten twee passerende kanovaarders de brand. De twee blusten de brand en maakten een melding bij de brandweer. Na een kleine controle in een geleend bootje kon iedereen weer terug naar de kazerne.

advertentie advertentie