Gepubliceerd op 10 April 2019 om 16.06 uur

24 nieuwe sociale huurwoningen in de Nieuwe Rede in Leimuiden

LEIMUIDEN - Er komen 24 nieuwe sociale huurwoningen in de Nieuwe Rede in Leimuiden, op de plek van het voormalige derde voetbalveld van voetbalvereniging Kickers '69. Woningbouwcorporatie Woondiensten Aarwoude en projectontwikkelaar Vibu Projecontwikkeling hebben dinsdag een intentieovereenkomst ondertekend.

Naast deze woningen worden er ook koopwoningen gebouwd. 'Vibu heeft ons gevraagd of we de nieuwe woningen met voorrang aan Leimuidenaren willen toewijzen. Ik vind dat een heel goed idee omdat we de nieuwbouw daarmee echt ten goede laten komen aan het dorp zelf', zegt Danny Visser, bestuurder van Woondiensten Aarwoude.

'We hebben in de intentieovereenkomst afgesproken dat we een verzoek gaan doen aan de gemeente Kaag en Braasem om de 24 nieuwe comfortwoningen met voorrang toe te mogen wijzen aan doorstromende huurders uit Leimuiden.'

De woningbouwcorporatie verwacht rond de zomervakantie de locatie bouwrijp te kunnen maken, zodat in het najaar kan worden begonnen met de bouw van de 24 woningen.

advertentie
advertentie