24 uur zwemmen voor Machiel: ‘We proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen’

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 9.00 uur

ROELOFARENDSVEEN – Op zaterdag 5 september organiseert Zwem en Poloclub Alkemade uit Roelofarendsveen een zwemevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor Machiel Wesselius, een lid van de club die een dwarslaesie heeft opgelopen.

‘Een jaar geleden werden wij opgeschrikt door het feit dat lid Machiel een ongeluk heeft gehad tijdens een obstacle-swim, waarbij hij een nekwervel gebroken heeft en zo verlamd is geraakt', legt Danielle Kiele van Zwem en Poloclub Alkemade uit in het radioprogramma KB Actueel. 'Sindsdien heeft hij verbleven in een revalidatiecentrum. Nu vinden er allerlei acties plaats om hem naar huis te laten gaan. Daar is namelijk best een hoop geld voor nodig.’

Inmiddels is bekend dat Machiel weer naar huis mag. Via eerdere inzamelingsacties is al meer dan 80.000 euro opgehaald. Toch gaat de zwemmarathon gewoon door. ‘Er zijn veel aanpassingen nodig in het huis van Machiel, zodat hij zo zelfstandig mogelijk kan leven’, aldus Kiele. ‘Die aanpassingen zorgen voor een behoorlijke verbouwing. Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO, red.) wordt wel wat vergoed, maar ook een heleboel niet. Daarom proberen we met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen.’

Veel verschillende activiteiten

De zwemmarathon wordt afgetrapt met een waterpolowestrijd. 'De Heren 3, het oude team van Machiel, gaat namelijk een wedstrijd spelen tegen de Heren 4’, laat Kiele weten. ‘Na de wedstrijd volgen er nog veel verschillende activiteiten. Er zal voor elk wat wils zijn, zoals het discozwemmen voor de jeugd, verschillende zwemwedstrijden en het estafettezwemmen. Het estafettezwemmen is voornamelijk voor mensen die niet zo heel vaak in het zwembad te vinden zijn. We hopen dus ook dat er mensen van buiten de zwemclub zich op zullen geven om hier aan mee te doen.' Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en betalen zelf ook een kleine bijdrage.

Onder de verschillende activiteiten vallen ook workshops, zo vertelt Kiele. 'Deze workshops zullen onder andere worden gegeven door bekende waterpoloërs. We hebben veel mensen bereid gevonden om hier aan mee te werken.’ De activiteiten starten zaterdag om 05.30 uur en eindigen op zondag, ook om 05.30 uur.

'Machiel is uiteraard ook op de hoogte van deze actie. Door zijn kwetsbare gezondheid is het nog afwachten of zijn aanwezigheid in het zwembad haalbaar is, maar we hopen dat hij bij de aanvang en wellicht bij de afsluiting aanwezig zal zijn.’ Mensen die willen deelnemen aan de zwemmarathon kunnen zich aanmelden via het mailadres 24uurvoormachiel@gmail.com. 'Als je iets wilt bijdragen zonder daadwerkelijk te zwemmen, kan dat ook gemeld worden via dit betreffende mailadres en dan gaan we dat regelen', besluit Kiele.

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie