Jarig Kamerkoor Con Passione met concert over vrede en vrijheid in De Spreng

Kamerkoor Con Passione Foto: Kamerkoor Con Passione

OUDE WETERING - Kamerkoor Con Passione viert haar 25-jarig bestaan met vier jubileumconcerten met muziek die symbool staat voor Vrede en Vrijheid. Zondag 19 maart geeft het koor een concert in De Spreng.

In de concerten staat de muziek uit de Lutherse kerkelijke traditie van de componisten Bach, Distler en Schütz centraal. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gilles Michels. Solisten en een instrumentaal ensemble begeleiden het koor. Het stuk "Ukrainian Prayer” dat componist John Rutter direct na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne schreef, is samen met de uitvoering van J.S. Bachs Cantate 106 "Gottes Zeit is die allerbeste Zeit" één van de hoogtepunten.

Het concert in De Spreng aan de Kerkstraat is een matinee en begint 15.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 13 euro, aan de deur is de entree 15 euro (kinderen t/m 18 jaar betalen 7,50 euro). Kaarten zijn te koop via de website van het koor.

Programma

In dit programma brengt het koor muziek van drie componisten die elk hun eigen draai gaven aan dezelfde teksten. In dit concert gaan zij een muzikale dialoog aan. Van de sobere 20ste eeuwse motetten van Hugo Distler tot de weelderige Italiaans geïnspireerde composities van Heinrich Schütz, met als hoogtepunt de verbluffende polyfonie van de jonge Bach.

De motetten en de cantate worden begeleid door een ensemble van twee blokfluiten, twee viola da gamba, cello, violone, continuo orgel en theorbe. Tenor Jeffrey Ieong en bariton Klaas Aantjes vertolken solopartijen in "Bachs cantate 106". Tegenwoordig worden deze motetten meestal a capella uitgevoerd, maar in Schütz' tijd was het gebruikelijk om deze werken gemengd vocaal-instrumentaal uit te voeren. Kamerkoor Con Passione voert deze werken uit op de authentieke manier.

Organiste Renske Ligtmans laat het publiek genieten van twee orgel intermezzo’s van Hugo Distler.

advertentie advertentie