2500 wandelaars deden mee aan de Kaag en Braassem Poldertocht

Foto: Kaag en Braassem Poldertocht

HOOGMADE - Ruim 2500 wandelaars namen op zondag 3 september deel aan de Kaag en Braassem Poldertocht, door de ijsclubs in gemeente Kaag en Braassem en Rotaryclub Roelofarendsveen georganiseerd. De routes liepen door het polderlandschap in en rondom Hoogmade.  

Jongste deelnemer was 5 maanden

De wandelaars van Kaag en Braassem Poldertocht waren van allerlei leeftijden. De jongste deelnemer was 5 maanden, liftend op de rug van papa. De jongste wandelaar was 3 jaar en de oudste twee 95 jaar. Zij liepen, net als de overige deelnemers, over weilanden, polderwegen en dijken die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.

De wandelaars waardeerden de oer-Hollandse plekjes kwamen waar ze eerder nog nooit geweest waren. 

Opbrengst Poldertocht

Bij de finish ontvingen de wandelaars applaus, voor de liefhebbers een medaille en een oranje bloem van het Liliane Fonds. Hiermee bedankte de organisatie de wandelaars voor hun aanwezigheid. De inschrijfopbrengsten van de Poldertocht komen namelijk voor een groot deel ten goede aan het Liliane Fonds.

De cateringopbrengsten van de Poldertocht zijn bestemd voor de gezamenlijke ijsclubs. Op 28 september maakt de organisatie bekend hoeveel de Poldertocht dit jaar opgeleverd heeft.

Dankbaar voor alle inzet

Er is geen Poldertocht denkbaar zonder landeigenaren die hun land voor één dag openstellen voor publiek, zonder de sponsors die gezamenlijk de organisatiekosten dragen en zonder de ruim 140 vrijwilligers die ieder jaar weer klaar staan om de wandeltocht in goede banen te leiden.

De organisatie kijkt er naar uit om in oktober alweer te starten met de voorbereidingen op de dertiende editie van de Poldertocht, op 2 september 2024. De locatie en afstanden worden later bekendgemaakt.

advertentie advertentie