Gepubliceerd op 19 September 2019 om 14.34 uur

400 arbeidsmigranten mogelijk ondergebracht in Woubrugge

WOUBRUGGE - Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem heeft geen bezwaar tegen het huisvesten van maximaal vierhonderd arbeidsmigranten in Woubrugge. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders donderdag bekendgemaakt. Het gaat om de herbestemming van een voormalige manege aan de Kruisweg.

Hoewel de gemeenteraad nog moet bepalen of de plannen definitief doorgaan, zijn omwonenden inmiddels al geïnformeerd. Volgens wethouder Petra van der Wereld (Samen voor Kaag & Braassem) heeft dat ‘gemengde reacties’ opgeleverd. ‘We zijn niet bang voor verzet van omwonenden’, zegt ze.

In de plannen van ontwikkelaar Flexwonen.nu is plek voor tweehonderd appartementen van 32 vierkante meter. Daarbij komen er ook ruimtes voor bijeenkomsten, fitness en opslag. Ook zijn er was-, buiten- en technische ruimtes ingepland, evenals parkeerplaatsen en een pannaveld.

Veehouderij van varkensboer

Momenteel wordt het perceel gebruikt als manege met onder meer schuren, een rijbak voor paarden en opslagruimte. Daarnaast zijn er twee bedrijfswoningen gerealiseerd. Ten oosten van het geplande gebied komt ook de veehouderij van varkensboer Nico Kroes, die in oktober na een hoop gesteggel groen licht kreeg om de A. de Graaflaan te verlaten voor de Kruisweg.

Om het huisvesten van arbeidsmigranten in Woubrugge mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en het bouwgebied worden uitgebreid. Voorwaarde voor het college van Kaag en Braassem is wel dat de provincie Zuid-Holland instemt met het initiatief. Er wordt op een later moment nog een inloopavond gehouden voor belanghebbenden, meldt ze.​

Nog geen gelopen race

De manege wordt nu gehuurd door het bedrijf GoldenWay Stables. Eigenaar Harry Puts is verrast door de plannen. 'We wisten dat het vastgoed was verkocht, maar niet wat de plannen waren. Dinsdag kwam de nieuwe eigenaar langs en zei dat we weg moesten'.

Volgens Puts heeft hij echter nog een huurcontract voor twee jaar. 'De nieuwe eigenaar heeft wel gezegd dat hij voor ons gaat zoeken naar een nieuwe plek, maar of dat zo gemakkelijk gaat…'

 

De beoogde locatie aan de Kruisweg (foto: Google Street View)
 

advertentie
 
advertentie