80 meter lang miljoenenjacht wurmt zich langs bruggen door Kaag en Braassem

Foto: ANP

KAAG EN BRAASSEM - Een bijzonder schouwspel in Kaag en Braassem. Het superjacht Project 715 van botenbouwer Feadship is onderweg naar een werf in Noord-Holland en moet daarvoor door onze regio varen. Na woensdag door onder meer Gouda gevaren te zijn, is donderdag Kaag en Braassem aan de beurt geweest.

De blikvanger is onderweg van scheepswerf Slob in Papendrecht - via de gemeenten Zuidplas, Gouda, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem - naar een werf in Aalsmeer. Logistieke dienstverlener Koninklijke Van der Wees uit Dordrecht is verantwoordelijk voor het transport, dat onder meer via de Hollandsche IJssel, Gouwe, Oude Rijn, Heimanswetering en Braassemermeer gaat.

Dieselelektrisch

Het casco is gebouwd bij Slob, de vaste cascobouwer van Feadship. Daar is het uit de hal gereden, op een ponton gezet en door Van der Wees naar de Waalhaven gevaren, weet maritiem persbureau Schuttevaer.

Het superjacht krijgt een dieselelektrische aandrijving. Dankzij batterijen en zonne-energie zou het jacht twee dagen onafgebroken uitstootvrij kunnen varen varen. Feadship wil verder geen details geven over het jacht, 'omdat de koper daar niet op zit te wachten'.

Jachteigenaar Feadship uit Hoofddorp is een samenwerkingsverband van twee scheepswerven, Royal Van Lent en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. De werven maken superjachten van 40 meter tot meer dan 160 meter.

Lees ook: 93 meter lang megajacht vaart door onder meer Woubrugge

advertentie advertentie