Voor 24ste keer beachvolleyballen op dorpsplein in Leimuiden

Team De Plofkoppen Foto: Beachvolleybal Leimuiden

LEIMUIDEN - Beachvolleybal Leimuiden kan zondag 28 augustus eindelijk weer doorgaan op het Dorpsplein in Leimuiden. Het is de 24ste editie. De in 2019 nieuw geworven bestuursleden, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, mogen eindelijk aan de bak.

De inschrijving van de 21 teams was snel geregeld; alle teams van 2019 doen weer mee, de wachtlijst moet een jaar wachten. Nagenoeg alle sponsors doen weer mee, de financiën zijn gedekt. Volleybalvereniging Setumup helpt als wedstrijdleiding en is er voor de arbitrage.

Drie poules

Zaterdagmiddag 27 augustus begint de stort van 220 kub zand, wat met vier vrachtauto’s wordt gedaan. Zondag 28 augustus starten om 10.00 uur de wedstrijden. In drie poules, gebaseerd op de resultaten van de afgelopen jaren, wordt gestreden om de eerste prijs en promotie en degradatie. Volleyballen staat bovenaan, maar gezelligheid is net zo belangrijk. 'Leimuiden ontmoet elkaar jaarlijks op het dorpsplein', is dan ook het hoofdmotto van de organisatie.

Om 17.00 uur is er een finale tussen de nummers 1 en 2 van de A-poule, daarna begint de afterparty. Dj Twan trapt af, onderbroken door de prijsuitreiking en om ongeveer 19.00 uur is er een live optreden van een feestzanger. In de tussentijd ruimen vrijwilligers het plein op.

Kinderprogramma

Ook voor de kinderen is er vertier, ingepland op basis van de beschikbare buitenruimte. Helaas geen Hoki Poki meer dit jaar, na meer dan twintig jaar is besloten dat deze vervangbaar is.

Parkeerverbod

Zaterdag 27 augustus gaat op het plein en directe omgeving een parkeerverbod in, dat geldt tot zondagavond. Mooie bijkomstigheid, na een bouwtijd van ruim twee jaar is de dorpshaven nagenoeg af.

Alle informatie is te vinden op de website van de organisatie.

advertentie advertentie