Aanleg openbare beweegvoorziening bij Woudse Hout van start

Speelveld aan Woudse Hout Foto: Google Street View

RIJNSATERWOUDE - De aanleg van een openbare gymnastiek- en beweegvoorziening op het speelveld bij het Woudse Hout is gestart.

Het toestel dat geplaatst wordt, is voor IKC ’t Wout om gymlessen op het veld te geven onder schooltijd. Het toestel wordt ook beschikbaar voor omwonenden.

De werkzaamheden zijn maandag 31 oktober gestart en duren twee weken. In deze periode krijg een aantal toestellen een andere plek op het veld. Ook zijn er diverse grondwerkzaamheden. Als alles volgend planning loopt is na de werkperiode de voorziening klaar. Waarschijnlijk is het nodig een deel van het veld langer af te schermen om het gras te kunnen laten groeien. Dit zorgt voor een goede en veilige ondergrond. Onder de sportvoorziening zelf komt kunstgras.

Officiële opening

De gymnastiek- en beweegvoorziening wordt binnenkort officieel geopend. Verder roept de gemeente inwoners van Rijnsaterwoude op mee te denken over het activeren van de buurt. Mail hiervoor naar Maurice Griffioen, mgriffioen@kaagenbraassem.nl of naar Marike Jehee op mjehee@kaagenbraassem.nl.

Lees ook: Kinderen IKC Het Woud gymmen hele jaar buiten: ‘Ik heb geen gymzaal nodig om leerdoelen te behalen’

advertentie advertentie