Aanpassingen aan kruispunt Leimuiden kunnen doorstroming N207 op korte termijn verbeteren

Gepubliceerd op 20 Maart 2019 om 11.44 uur

LEIMUIDEN - Met een aantal aanpassingen aan het kruispunt op de N207 in Leimuiden kan de doorstroming van het verkeer op de provinciale weg worden verbeterd. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Onderzoeksbureau Sweco deed onderzoek naar het kruispunt bij de Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan. In het onderzoek doet het bureau een aantal aanbevelingen om de situatie op korte termijn te verbeteren, zodat het verkeer met name in de ochtend- en avondspits beter kan doorstromen. 

Een van de aanbevelingen is om de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers naar de zuidelijke kant van het kruispunt te verplaatsen. Ook de bushalte naast het tankstation zou naar de zuidelijke kant verplaatst moeten worden. Daarnaast zou de rijbaan vanuit de richting van Alphen aan den Rijn waarop rechtsaf geslagen kan worden richting de Burgemeester Bakhuizenlaan ook voor doorgaand verkeer gebruikt worden. Op die manier kan het verkeer via die rijbaan zowel rechtdoor als rechtsaf.

Ook noemt het onderzoeksbureau slimmere verkeerslichten als mogelijke aanbeveling. Op die manier wordt het verkeer beter geregeld en krijgt het doorgaande verkeer op de provinciale weg vaker groen licht.

'Veel positieve elementen'

De gemeente Kaag en Braassem zegt in een reactie kennis genomen te hebben van de aanbevelingen in het onderzoeksrapport. 'Deze hebben we ook met het bestuur van de dorpsraad besproken', meldt een woordvoerder. 'Er zitten veel positieve elementen in die in eerdere overleggen zoals de versnellingskamer zijn geopperd.'

'We gaan, samen met dorpsraad, inwoners en provincie, op zoek naar optimalisaties op de Passage maar zeker ook in het dorp Leimuiden. We denken dan bijvoorbeeld aan de locatie van de bushalte en het afwikkelen van het fietsverkeer.' Eerder vroeg de gemeenteraad van Kaag en Braassem om een pilot toe te staan om landbouwverkeer toe te laten op een gedeelte van de N207.

Volgens de gemeente wil de provincie Zuid-Holland de aanpassingen aan het kruispunt eind dit jaar aanbesteden.

Lees ook: Gemeenteraad wil proef met landbouwverkeer op deel van N207

advertentie advertentie