Aanstekergooier Feyenoord - Ajax mag niet meer naar wedstrijden betaald voetbal

Foto: ANP

ROELOFARENDSVEEN - De 32-jarige man die verdacht wordt van het gooien van een aansteker naar Ajacied Davy Klaassen, mag geen wedstrijden in het betaald voetbal meer bijwonen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte uit Roelofarendsveen wordt verdacht van mishandeling. Klaassen werd vol op zijn hoofd geraakt, waardoor er een bloeding ontstond.

Het incident gebeurde woensdagavond in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Dat gebeurde tijdens een opstootje op het veld. Nadat te zien was dat er bloed uit het hoofd van Davy Klaassen stroomde, werd de wedstrijd een half uur gestaakt.

De verdachte, die fan is van Feyenoord, mag in Nederland geen stadions meer binnen waar wedstrijden in het betaald voetbal worden afgewerkt. Het gebiedsverbod gaat twee uur voor de start van een wedstrijd in en eindigt twee uur na afloop. Binnenkort moet hij zich bij de politierechter verantwoorden. Tot die tijd is hij vrijgelaten.

Bedreigingen

De 32-jarige man wordt bedreigd, net als zijn omgeving. 'Dat dit incident heftige emoties oproept is een feit, maar we wijzen erop dat het bedreigen van personen of voor eigen rechter spelen een strafbaar feit is', zeggen het OM en de politie daarover.

Bij de hervatting van de wedstrijd verscheen Klaassen aanvankelijk weer op het veld, maar viel al snel uit. Hij leek duizelig en moest zich laten wisselen. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers.

advertentie advertentie