Activiteiten in kader van Dag van de Mantelzorger: ‘Wij waarderen mantelzorgers enorm’

De SerpentinA's Foto: De SerpentinA's

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – De Driemaster besteedt namens gemeente Kaag en Braassem extra aandacht aan de Dag van de Mantelzorg. Op de dag zelf, donderdag 10 november, maar ook op dinsdag 8 november is er een gratis activiteit.

‘Als mantelzorger zorg je belangeloos voor iemand in jouw nabije omgeving’, begint gemeente Kaag en Braassem. ‘Wij, als gemeente, waarderen dit enorm. Daarom organiseert mantelzorgpunt De Driemaster twee activiteiten voor mantelzorgers in onze gemeente.’ Dinsdag 8 november is de theatervoorstelling De SerpentinA’s bij te wonen in Poco Más in Roelofarendsveen, donderdag 10 november kunnen mantelzorgers een moodboard maken in Het Schoolhuis in Rijnsaterwoude.

‘De SerpentinA’s bestaat uit de twee A's Anita van der Geest en Annie Mulder, een gezellig duo dat staat voor sprankelend sfeervol entertainment. Met zang, beweging, humor en een vleugje theater vermaken zij jong en oud met kleurrijke shows’, laat De Driemaster in haar uitnodiging weten. De zaal in Poco Más opent 18.30 uur, de show is van 19.00 tot 22.00 uur.

Donderdag 10 november gaan mantelzorgers van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag met een creatieve workshop. ‘De mantelzorgers gaan een moodboard maken, waarmee ze een thema aansnijden wat hen zelf raakt’, legt Kirsten Moerman van De Driemaster uit. ‘Ze kunnen het moodboard bijvoorbeeld tastbaar maken met plaatjes en teksten uit magazines en tijdschriften en hier zelf elementen bij bedenken.’

Mantelzorger bereiken

De Driemaster wil zo veel mogelijk mantelzorgers bereiken die wonen en zorgen in deze gemeente. ‘Daarom zijn er uitnodigingen op de bus gegaan naar de ons bekende adressen, we plaatsen regelmatig iets op onze social mediakanalen, er hangen posters bij huisartsenpraktijken en we sturen mails over de campagne rond naar ons interne netwerk.’

Wie mantelzorger in gemeente Kaag en Braassem is en de voorstelling in Roelofarendsveen wil bezoeken en/of wil meedoen aan de workshop moodboard maken in Rijnsaterwoude kan zich aanmelden. Dat kan onder andere door voor 3 november een mail te sturen naar mantelzorgpunt@dedriemaster.nu.

advertentie advertentie