Afscheid van Oranjevereniging Woubrugge in jaar zonder grote activiteiten

Foto: Privéfoto

WOUBRUGGE - Tien jaar lang is Erik-Jan Brunt actief geweest voor Oranjevereniging Woubrugge, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter. Die rol legt Brunt nu neer, in een jaar waarin de vereniging al haar activiteiten in het water zag vallen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

'Ik had toch een beetje verwacht dat we er met een knal uit zouden gaan. Want samen met mij zou het hele oude bestuur stoppen dit jaar en opgevolgd worden door een nieuw bestuur. Maar die invulling is wel anders geworden', zegt Brunt in het radioprogramma Studio Quarantaine.

Deze week was het Koningsdag, één van de dagen in het jaar waarop Oranjevereniging Woubrugge doorgaans druk is met het organiseren van activiteiten en festiviteiten. Die dag werd dit jaar omgedoopt tot Woningsdag. 'Normaal gesproken ben ik vanaf acht uur al druk in de weer om alle spulletjes op te zetten met de andere bestuursleden. Deze keer was het uitslapen', zegt Brunt.

'We hebben gelukkig nog wel iets kunnen organiseren voor Woubruggenaren.' Zo liet de vereniging een draaiorgel door het dorp rijden en werden inwoners gevraagd om hun huizen, tuinen en straten te versieren. 'Ik moet zeggen dat het toch een heel kleurrijk geheel is geworden tijdens Koningsdag.'

Ontmoeting en verbinding

Toen Brunt vijf jaar geleden aantrad als voorzitter van de vereniging, schreef hij dat Koningsdag in het teken mocht staan van ontmoeting en verbinding. 'Dat is best een zoektocht geweest door de jaren heen', zegt Brunt. 'Ik moet eerlijk zeggen dat, mede door corona en het prachtige weer dat we hadden op Koningsdag, Woubruggenaren toch wel hebben laten zien dat ontmoeting en verbinding iets is wat ze kunnen omarmen. Dat vond ik mooi om te zien.'

Lees ook: Heel Woubrugge kleurt oranje tijdens bijzondere Koningsdag

Het volledige interview met Erik-Jan Brunt is hieronder te beluisteren. Studio Quarantaine wordt iedere werkdag tussen 11.00 en 13.00 uitgezonden op radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie