Alle scholen en kinderopvangcentra dicht vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op 15 Maart 2020 om 16.41 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Alle scholen en kinderopvanglocaties in Nederland blijven vanaf maandag dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De sluitingen duren tot en met 6 april. Dat heeft het kabinet zondag besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.

Er wordt uitzondering gemaakt voor kinderen van mensen in vitale beroepen, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Eindexamenleerlingen krijgen hoge prioriteit, zij krijgen later meer informatie. Dat heeft minister Arie Slob bekendgemaakt. Op de website van de Rijksoverheid is een overzicht te vinden van cruciale beroepsgroepen.

Eet- en drinkgelegenheden moeten op zondag 15 maart om 18.00 uur de deuren sluiten, ook tot en met 6 april. Deze maatregel geldt ook voor sportclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops.

1,5 meter afstand

'We vragen alle Nederlanders bovendien om waar mogelijk gepaste afstand van elkaar te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen', zei minister Bruno Bruins. 'U kunt als richtlijn ongeveer 1,5 meter afstand hanteren.'

Premier Mark Rutte spreekt maandagavond het land toe over de coronacrisis. De toespraak wordt om 19.00 uur live uitgezonden door de NOS en RTL.

Bekijk hieronder de persconferentie van ministers Bruins en Slob van zondagmiddag terug:
advertentie advertentie