Analoge kabelradio stopt over een maand in Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Wie nu nog thuis of op het werk via de 'analoge kabel' naar de radio luistert, kan dat vanaf donderdag 29 april niet meer doen. Die dag schakelt kabelmaatschappij Ziggo over naar 'digitale radio'. Analoge kabeltelevisie verdween in januari al, over ruim een maand is het ook de beurt aan analoge kabelradio.

Volgens Ziggo luistert op dit moment al 95 procent van de Nederlanders radio 'op een andere manier dan analoog via de kabel'. Wie wil overstappen op digitale radio, kan dat op twee manieren doen: via hun televisie (of mediabox) of een digitale radio-ontvanger.

Twijfel je of je al 'digitaal' naar de radio luistert, omdat je - bijvoorbeeld - van een aparte radio gebruik maakt? Ziggo wijst je erop dat je dit zelf kunt controleren door na te gaan of er naast de stroomkabel ook een coaxkabel is aangesloten op de radio. Als er naast de stroomkabel geen coaxkabel is aangesloten, luister je niet via de kabel. Is er naast de stroomkabel wel een coaxkabel aangesloten op de radio, kan de klant de radio afstemmen op 98.8 FM. Indien de klant daar de boodschap van Ziggo hoort, luistert de klant analoog via de kabel.
advertentie advertentie