Antenne lokale omroep na 35 jaar trouwe dienst verdwenen uit Roelofarendsveen

KAAG EN BRAASSEM - Maar liefst 35 jaar heeft de zendmast van de lokale omroep van Kaag en Braassem dienst gedaan. De laatste jaren stond de antenne op een dak in bedrijvenpark De Lasso. Zaterdag is de antenne ontmanteld.

Omdat het pand waarop de antenne stond binnenkort niet langer door Studio Kaag en Braassem wordt gehuurd, moest de mast verwijderd worden. Aangezien er nergens in gemeente Kaag en Braassem een locatie is met de benodigde hoogte voor de antenne zendt Studio Kaag en Braassem inmiddels uit via de zendmast van partner Studio Alphen.

‘Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem zijn aan het fuseren om een streekomroep te worden’, legt bestuurslid Jurgen Werner uit. ‘Met het opzeggen van de huur van het pand op De Lasso zenden wij nu gezamenlijk technisch uit vanuit Alphen aan den Rijn.’

In Alphen is de zendinstallatie te vinden op een flat aan de Wederikstraat bij De Ridderhof. ‘Sinds twee maanden loopt het zendsignaal van Studio Kaag en Braassem ook via deze mast. Niet helemaal ideaal, maar vanaf deze locatie is er voldoende goede radio-ontvangst voor Kaag en Braassem.’

Historie

Het ontmantelen van de antenne op De Lasso trok zaterdag veel bekijks. De antenne heeft dan ook een rijk verleden. Met het eerste lokale radiostation, Heatwave Radio, zond Marcel Lek vanuit zijn slaapkamer uit, weet deejay bij Studio Kaag en Braassem Edwin Christiaans nog: 'Vervolgens ging de studio naar de kleedkamer van Tropical-Inn aan de Meerkreuk, hier stond de antenne op het naastgelegen laboratorium. In de jaren 90 verhuisde de studio naar het Westeinde. Vervolgens gingen de studio en de antenne naar De Lasso. De naam van het station is korte tijd Radio7 geweest, veranderde later in KB Radio en sinds augustus 2018 draagt de lokale omroep van Kaag en Braassem de naam Studio Kaag en Braassem.

Het ontmantelen van de antenne bood een mooie kans om Studio Kaag en Braassem te verhuizen naar een praktischere en aantrekkelijker locatie. 'Omdat de mast en de studio niet langer met elkaar verweven zijn, waren wij vrij in de keuze van een nieuwe locatie.' Deze werd gevonden in Tech Campus De School in Oude Wetering van eigenaren Barry Verdel en Camilla Ramberg. 'Een superlocatie', aldus Werner.

Bonaventuracollege

Tech Campus De School is gerealiseerd in het gebouw van het voormalige Bonaventuracollege. Onder meer de techbedrijven Verdel ICT & Media en CoolProfs zijn hier nu gevestigd. Evenals Bibliotheek Rijn en Venen. Verder zijn er een kleine bioscoop, een toneelzaal en vergaderruimtes te vinden. En in een gemeenschappelijke ruimte kunnen medewerkers van de bedrijven, maar ook externen hun laptop openslaan (flexwerken) of hun bammetje nuttigen.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan 27 appartementen die bij het concept horen. Naar verwachting zijn deze in juni klaar.

advertentie advertentie