Astrid Heijstee geïnstalleerd als burgemeester van Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Astrid Heijstee is geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Dat gebeurde woensdagavond tijdens een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis in Roelofarendsveen.

Na het afleggen van de eed en het zetten van een handtekening, onder toeziend oog van commissaris van de koning Jaap Smit, werd de ambtsketen door wethouder Floris Schoonderwoerd overgedragen aan Heijstee. Tijdens de acceptatietoespraak lichtte Heijstee toe wat voor burgemeester zij wil worden en hoe zij als persoon in elkaar zit. 'Ik beloof u dat ik Kaag en Braassem altijd op de eerste plek zal zetten en ik zal er voor u zijn in momenten van vreugde en verdriet', aldus Heijstee.

In de afgelopen weken heeft de kersverse burgemeester de gemeente al bezocht. 'Ik heb als Astrid gesprekjes gevoerd met mensen die ik tegen kwam. En ik proef een sfeer van saamhorigheid, ondernemingszin en veel eigenheid', zegt Heijstee. 'Noem het een gevoel dat niet in woorden te omschrijven is, maar dat voor mij overeenkomt met het rijden in de straat waar je geboren bent. Je voelt vertrouwdheid en verbondenheid en dat terwijl je er al zo lang niet meer bent geweest of weet wat er speelt. Dat ervaar ik nu in Kaag en Braassem.'

'Verras me, vertel uw verhaal'

Verder roept ze inwoners op om haar uit te nodigen. 'Verras me, vertel uw verhaal. Laten we gaan wandelen, of fietsen, of gewoon een kopje koffie drinken. Ik heb daarvoor een mailadres geopend, ontmoetdeburgemeester@kaagenbraassem.nl, en ik hoop u snel te ontmoeten.'

Heijstee volgt Marina van der Velde op, die na 11,5 jaar burgemeester te zijn geweest in Kaag en Braassem nu met pensioen gaat.

advertentie advertentie