Auto te water en boom tegen vlakte in Hoogmade: weg langere tijd gestremd

HOOGMADE - Op de Hoogmadeseweg raakte donderdag rond 5.30 uur een bestuurder de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto deels in het water terecht. Niemand raakte gewond, bericht de politie op Facebook.

Om de auto te kunnen bergen, moest de Hoogmadeseweg tijdelijk worden afgesloten. Het politieteam Kaag en Braassem-Nieuwkoop ging ter plaatse om de afzetting - Hoogmade uit - te regelen. De auto was bijna geborgen toen er dertig meter van de afzetting af een boom omviel. De rukwinden waren hiervoor verantwoordelijk. Dit betekende dat de takelwagen met het zojuist geborgen voertuig, muurvast stond en de weg opnieuw gestremd was. De brandweer kon de weg weer snel vrijgeven.

Een minuut voordat de boom omviel, was er een politieauto van Leiden langsgereden. De agenten wisselden informatie uit over het incident toen de boom op de weg viel, precies daar waar zij vandaag waren komen rijden. Dat liep dus maar net goed af.

Dankwoord

De politie spreekt verder haar dank uit voor de mensen die door de wegversperring vast waren komen te zitten: 'Bij een afzetting worden wij, politiemedewerkers, regelmatig geconfronteerd met ongeduld, frustraties en soms zelfs scheldpartijen als wij mensen vertellen dat hun route gedwarsboomd wordt (in dit geval letterlijk). Onze dank voor het geduld en de vriendelijkheid van de mensen vanochtend in Hoogmade. Zonder uitzondering was iedereen vriendelijk, begripvol en is er geen onvertogen woord gevallen. Er werd zelfs koffie voor ons gezet, waarvoor nogmaals dank.'

advertentie advertentie