Band Copperhead County brengt southern rock naar Het Schoolhuis

RIJNSATERWOUDE - Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Zaterdag 29 oktober speelt de zeskoppige band in Het Schoolhuis.

Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten van Copperhead Country door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Copperhead County is – ondanks de Hollandse herkomst - pure southern rock. De rauwe zang en teksten over het leven van zanger Corvin Silvester vormen samen met de karakteristieke countrysound van gitarist Robert van Voorden, het herkenbare Hammond-geluid van toetsenist Jordy Duitscher en soulvolle en harmonieuze achtergrondzang van Marja Boender de ziel van de band. Drummer Alex Stolwijk en bassist Johan van Dijk zorgen voor de hartslag.

Albums

Copperhead County bracht de EP ‘Enjoy the ride’ in 2019 en debuutalbum ‘Brothers’ in 2020 uit. Hiermee toerde de band door grote delen van Europa. Nu is daar het tweede album ‘Homebound’, gevuld met tien southern rock-klassiekers. Voor de mix en productie werkt de band samen met de internationaal vermaarde Matt Wallace, bekend van zijn werk voor onder meer Faith No More, R.E.M., Maroon 5 en Blackberry Smoke.

In het voorprogramma speelt On Solid Ground, een band met inwoners van de gemeente Kaag en Braassem.

Informatie en kaartverkoop op www.schoolhuis.com.

advertentie advertentie