Bankjes Dementievriendelijk Kaag en Braassem bij vijver Oude Wetering hebben weer ‘naamplaatjes’

OUDE WETERING - De drie bankjes bij de vijver tussen de Saskia van Uylenburchlaan en de Alkemadelaan zijn door vandalen van hun naamplaatjes beroofd. Lidy Ganzevles heeft de bankjes voorzien van nieuwe ‘naamplaatjes’.

Twee van de bankjes werden geschonken door de Stichting Nico Straathof aan de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem. Het andere bankje is door diezelfde werkgroep ‘overhandigd’ aan Marina van der Velde-Menting, ter gelegenheid van haar afscheid als burgemeester van gemeente Kaag en Braassem.

Ontmoetingsbankjes

Deelnemers van Ontmoetingscentrum Dementie uit Roelofarendsveen maakten de bankjes. Het dementievriendelijke logo werd erop geschilderd en de bankjes vormden sindsdien een plek om elkaar te ontmoeten of om gewoon even te genieten.

Tot verdriet van de werkgroep hebben vandalen de naamplaatjes die op de bankjes gemonteerd waren, eraf gesloopt. ‘Creatieve Lidy Ganzevles heeft onze bankjes weer een naam gegeven’, bericht de werkgroep op haar Facebookpagina Dementievriendelijk Kaag en Braassem. Ganzevles soldeerde de namen ín de banken, waardoor deze nu meer hufterproof zijn.

advertentie advertentie