Basisscholen en middelbare scholen na kerstvakantie weer open

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Op maandag 10 januari gaan de basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs weer open. Ook de buitenschoolse opvang is vanaf die maandag weer geopend. Dat heeft het demissionaire kabinet besloten.

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het verantwoord om weer fysiek les te gaan geven. De coronamaatregelen die ook al voor de vervroegde kerstvakantie van kracht waren, blijven nog steeds gelden. Zo dienen leerlingen met een milde neusverkoudheid of andere coronaklachten thuis te blijven en zich te laten testen.

Op het mbo, hogescholen en universiteiten wordt voorlopig nog digitaal les gegeven. 'Vanwege een toename van het aantal besmettingen in deze leeftijdscategorie', valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Er geldt een uitzondering voor eerder uitgezonderde groepen. Het demissionaire kabinet bekijkt op vrijdag 14 januari wanneer deze scholen mogelijk weer open kunnen.

Het kabinet heeft ook bekendgemaakt dat vanaf dinsdag 11 januari kinderen tot en met 17 jaar weer tot 20.00 uur in de buitenlucht mogen sporten.

advertentie advertentie