Benzineprijzen in Kaag en Braassem nipt boven landelijk gemiddelde

Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - De gemiddelde benzineprijs per liter in Nederland is inmiddels opgelopen tot 2,003 euro. In de gemeente Kaag en Braassem betaal je gemiddeld net iets meer voor een liter benzine: 2,007 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. Bij Tinq Roelofarendsveen aan de Alkemadelaan en bij Firezone Roelofarendsveen betaal je momenteel 1,98 euro voor een liter benzine. Dit zijn de goedkoopste plekken binnen de gemeente.

'De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken', zegt Menno Dijcks, auto-expert bij Independer. 

Het verschil tussen het goedkoopste en duurste tankstation in de gemeente is tien cent. Voor een volle tank van 50 liter scheelt dit vijf euro voor je portemonnee. Bovenstaande tankstations zijn ook gelijk de goedkoopste in de gemeente voor eigenaren van dieselauto's. Voor een liter diesel betaal je 1,72 euro. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste tankstation is voor dieselauto's 0,09 euro. Voor een volle tank van 50 liter scheelt dat 4,50 euro.

Tanken aan de snelweg het duurst

'Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost', vervolgt Dijcks. 'De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen op industrieterreinen het laagst.'

Voor het onderzoek is gekeken naar in totaal 3.093 tankstations in heel Nederland waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Voor diesel betreft dit 2.843 tankstations. De data is afkomstig van Petrolview.

Lees ook: Gezonde Buurt in Leimuiden weer stap dichterbij

advertentie advertentie