Bewoners Kaag en Braassem moeten vaak jaren wachten op oplossing bij geschil met gemeente

Foto: Google Street View

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Als je als inwoner van Kaag en Braassem een meningsverschil hebt met de gemeente, dan kan het zomaar eens jaren duren voordat het is opgelost. Dat ligt overigens niet aan de gemeente zelf. Dat laat het gemeentebestuur weten in een reactie op vragen van D66-raadslid Carsten Zwaaneveld. 

De reden dat het lang kan duren voordat er een oplossing ligt, is de enorme achterstanden bij de Rechtbank in Den Haag en de Raad van State. Bij de Haagse rechtbank duurt het gemiddeld zo'n 2 tot 2,5 jaar voordat een zaak wordt behandeld. Bij de Raad van State duurt het gemiddeld twee jaar voordat een zaak voorkomt.

Drie jaar of langer

D66-raadslid Carsten Zwaaneveld stelde vragen aan het gemeentebestuur over de afhandeling van het aantal bezwaarschriften en beroepen die het lokale bestuur ontvangt. Er zijn ook gevallen bekend waarbij het langer dan drie jaar duurt voordat er een uitspraak is. Het gemeentebestuur meldt dat mediation of andere middelen om tot een vergelijk te komen en de boel te versnellen de afgelopen jaren niet voorkwamen.

Lees ook: Gemeentelijke belastingen harder gestegen dan landelijk gemiddelde

advertentie advertentie