Bob Hoogenboom ontvangt eerste vrijwilligersbokaal Tulpenroute

Foto: Organisatie Tulpenroute

ROELOFARENDSVEEN - Bob Hoogenboom heeft de eerste vrijwilligersbokaal van de organisatie van de Tulpenroute in ontvangst mogen nemen. Het is een nieuw initiatief van de organisatie, waarmee het waardering uit wil spreken naar de vrijwilligers. 

Bob Hoogenboom is de ontwikkelaar van de route. Hij zorgt ook voor het onderhoud op de route. 'Hij is trots op de Veense polder en draagt dit over op iedereen die hij in een van zijn (rondvaart)boten of daarbuiten treft', schrijft de organisatie. 

Bestuurslid Kees de Knegt zegt dat het bestuur unaniem koos voor Hoogenboom als winnaar van de prijs. 'Hij denkt echt aan alles. Hij houdt de route schoon, haalt op eigen initiatief (plastic) afval uit de sloten, zorgt ervoor dat de bordjes zichtbaar zijn door hier en daar te snoeien en is altijd bereid om met een van zijn boten op te draven als er iets aan de hand is. Maar bovenal is het een goed mens, hij is altijd goedlachs en houdt iedereen te vriend. Behalve dat Bob ervoor zorgt dat iedereen zijn natje en droogje heeft aan boord van zijn boten, maakt hij op een bewonderenswaardige manier gebruik van zijn netwerk. Daar valt of staat onze organisatie mee.'

Waardering vergroten

De Tulpenroute is een twee uur durende en voor iedereen toegankelijke vaarroute in Roelofarendsveen. Op de route vertellen bordjes verhalen met inspirerende weetjes over de Veense polder. Daarnaast is bij verschillende kassen op de route een beeldverhaal te vinden van de poldersage over de mysterieuze Veenmeermin. Samen met de bijbehorende fiets- en wandelroute wil Stichting De Tulpenroute de kennis over en de waardering voor de sierteelt in gemeente Kaag en Braassem vergroten, vastleggen, delen en levendig houden. Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op www.detulpenroute.nl.

Lees ook: Nieuwe uitbreiding voor Tulpenroute op het water.

advertentie advertentie