Gepubliceerd op 19 December 2019 om 13.38 uur

Bouw van 24 nieuwe huurwoningen in Leimuiden start in voorjaar

LEIMUIDEN - De bouw van 24 nieuwe sociale huurwoningen in Leimuiden kan naar verwachting in het voorjaar van start gaan. Inmiddels is de koopovereenkomst voor de bouwgrond ondertekend en wordt de aanvraag voor de omgevingsvergunning in gang gezet.

'Aangezien het bouwplan, dat bestaat uit 24 levensloopbestendige comfortwoningen, past binnen het nieuwe bestemmingsplan, zal de vergunningsperiode waarschijnlijk vlot verlopen', meldt Woondiensten Aarwoude. 'De 24 sociale huurwoningen zijn de eerste woningen die binnen het plan Leimuiden-West gebouwd zullen worden.'

Eerder hadden Vibu Projecontwikkeling en Woondiensten Aarwoude al het idee om de nieuwe woningen met voorrang aan Leimuidenaren te verhuren. 'Het doel is om doorstroming in het dorp op gang te krijgen en daardoor zoveel mogelijk Leimuidenaren aan een passende woning te helpen.' Het college van burgemeester en wethouders moet formeel nog akkoord geven op de toewijzingsvolgorde, maar liet eerder al weten het idee te steunen.

Energieneutraal

De huurwoningen worden levensloopbestendig en energieneutraal. De zogeheten nul-op-de-meterwoningen worden verwarmd met bodemwarmtepompen en wekken energie op met zonnepanelen. 'Door die technieken te combineren met zeer goede isolatie worden de woningen volledig energieneutraal.'

Inschrijven voor de huurwoningen zal mogelijk zijn na de start van de bouw van de woningen. Naast de sociale huurwoningen worden er ook nieuwe koopwoningen gerealiseerd.

advertentie
.
advertentie