Brandbrief inwoners Noordeinde in Roelofarendsveen: ‘Verkeersmaatregelen nu nodig’

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - Inwoners van het Noordeinde in Roelofarendsveen hebben een brandbrief naar de gemeenteraad gestuurd. Dat is te lezen in het Leidsch Dagblad. Ze eisen met onmiddelijke ingang tijdelijke maatregelen om de weg veiliger te maken. Zo zou er een 30-kilometerzone ingevoerd moeten worden, verkeersregelaars ingezet moeten worden en moet er een tijdelijke bouwstop komen.

Bewoners maken zich ook zorgen over een nieuwbouwproject langs het Noordeinde. Dit omdat het aantal auto's dan toeneemt. Om die reden maakten 143 bewoners bezwaar tegen het Hof van Noordeinde. In de brief zijn de namen van de bewoners geanonimiseerd. Volgens het Leidsch Dagblad zijn de inwoners blij met de aandacht die de drukke weg van de gemeente al krijgt, maar toch kan het zo niet langer, vinden zij. Zo geven ze aan dat recente gesprekken op basisschool De Kiem resulteerden in de constatering dat veel kinderen zich onveilig voelen wanneer ze op de fiets naar school gaan.

Nieuwbouw

Het Noordeinde is een lange weg. De weg is nooit verbreed, maar er zijn wel nieuwe woonwijken bijgekomen. Bewoners van die wijken gaan via het Noordeinde het dorp Roelofarendsveen uit. Daarnaast groeit basisschool De Kiem gemiddeld met tien kinderen per maand, waardoor de weg ook steeds drukker wordt.

In de brandbrief wordt ook geschreven over de zorg van de bewoners over bouwprojecten die zonder een besluit van de gemeenteraad zomaar kunnen worden gewijzigd, terwijl dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor de verkeersdrukte. De werkgroep 'Veilige schoolroute' wil eveneens snel actie en wil niet afwachten tot het lopende onderzoek naar de verkeerssituatie klaar is. De fracties van de gemeenteraad gaan op 29 januari in gesprek met de werkgroep.

advertentie advertentie