Bökkers wil optreden op ‘allersaaiste plek van Nederland’, Woubrugge maakt goede kans

Foto: YouTube

WOUBRUGGE – Bökkers is op zoek naar de allersaaiste plek van Nederland. Op die plek komt de populaire band hun nieuwe album en single ‘Leaven in de Brouweri-je’ spelen. Woubrugge gaat tot nog toe aan kop met publieksstemmen.

‘De kroeg kan niet veel mensen kwijt, de snackbar gaat te vroeg dicht. Er is geen plek om gezellig samen te komen voor jonge Woubruggenaren’, zegt de 22-jarige Steven de Rijk uit Woubrugge. Het radioprogramma Wout2day op NPO Radio 2 plaatste de oproep vorige week dinsdag op Facebook. Zijn vriendin Angeline nomineerde het dorp als allersaaiste plek van Nederland.

‘Twee jaar geleden zijn we het tentfeest in het dorp kwijtgeraakt. Dat zorgt er ook voor dat de jeugd zegt dat er niets te doen is’, zegt Steven. De strijd lijkt te gaan tussen Woubrugge en het Drentse dorp Stuifzand. ‘Ik ken Stuifzand niet, dus ik weet niet hoe saai dat dorp is. Maar ik denk dat het voor Bökkers ook mooi is om terrein te winnen in het westen van Nederland.’

Het plein in het dorp of een leegstaande schuur zouden volgens Steven prima locaties kunnen zijn voor het optreden van de Bökkers. Er kan tot en met aanstaande donderdag gestemd worden op de allersaaiste plek van Nederland.

advertentie advertentie