Burgemeester kiest favoriet portret uit project Sterren op de Hoek

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het portret dat kunstenaar Ton Hendriks maakte van burgemeester Marina van der Velde is door haar gekozen om mee naar huis te nemen. Vijf kunstenaars uit de gemeente werkten de afgelopen weken aan een portret van Van der Velde, die dinsdagavond afscheid neemt als burgemeester van Kaag en Braassem.

Zondagavond werden de vijf portretten onthuld in de raadszaal in Roelofarendsveen. Naast Hendriks uit Rijnsaterwoude maakten ook Anne Julia Oszkiel-Van der Belt uit Roelofarendsveen, Anja Spooner-Dekker uit Leimuiden, Lars van der Geest uit Oud Ade en René Koek uit Roelofarendsveen een portret. 'Het enge is ook dat ik in al die portretten mijzelf waanzinnig herken, dat is heel knap. Het maakt de keuze tussen die portretten ook eigenlijk ondoenlijk', zegt Van der Velde.

Het portret van Hendriks, verdeeld over drie panelen, bleek het beste in de smaak te vallen bij de burgemeester. 'De symboliek die daaruit barst, die heeft mij doen besluiten om dat nu te kiezen', aldus Van der Velde. Daarmee doelt de burgemeester op de roerige tijd die achter haar ligt en de nog ongewisse toekomst die ze tegemoet gaat. De potloodtekening van de 17-jarige Van der Geest is uitgekozen door de kinderen van Van der Velde om mee naar huis te nemen.

Alle portretten uit het project Sterren op de Hoek worden op een later moment nog geëxposeerd.

Afscheidsraad

Dinsdagavond neemt Van der Velde formeel afscheid van de gemeenteraad. Tijdens de zogeheten afscheidsraad worden ook de ambtsketen en voorzittershamer overgedragen. Woensdagavond zal Astrid Heijstee geïnstalleerd worden als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem tijdens de installatieraad.

Lees ook: Varende ‘burgermoeder’ zwaait af: ‘Mooier kan het niet’

advertentie advertentie