Gepubliceerd op 03 April 2020 om 13.34 uur

Burgemeester Van der Velde: ‘Het is niet de bedoeling dat mensen echt vakantie gaan vieren’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De weersverwachting voor de aankomende dagen ziet er goed uit. Zondag kan de temperatuur op sommige plaatsen in het land zelfs oplopen tot rond de twintig graden. Burgemeester Marina van der Velde benadrukt dat iedereen, ook tijdens dagen met prachtig weer, zoveel mogelijk binnen moet blijven.

Van der Velde vertelt in een interview met Studio Kaag en Braassem dat gesprekken met mensen wordt aangegaan, wanneer zij zich niet voldoende aan alle maatregelen en richtlijnen houden. 'Ook voor het recreatieve gebeuren in de komende dagen worden de gesprekken en het toezicht geïntensiveerd', meldt de burgemeester. 

De noodverordening in de Veiligheidsregio Hollands Midden is vrijdag verder aangescherpt. Zo is het voor passanten verboden om recreatief te overnachten in bijvoorbeeld een jachthaven of op het kampeerterrein van een boer. 

'Ga geen vakantie vieren'

'Want dat is wel onze zorg. Het weer wordt mooier, de paasdagen komen eraan, de meivakantie komt eraan. Het is niet de bedoeling dat mensen echt vakantie gaan vieren', benadrukt Van der Velde.

'Ook voor die dagen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en verplaats je niet in het land. Ga niet naar huisjes toe, ga geen vakantie vieren. Want daarmee maak je het risico dat de zorg overbelast wordt in bepaalde streken groter.'

advertentie
 
advertentie