Burgemeestersfunctie Kaag en Braassem in trek: 35 sollicitanten

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - 35 mensen hebben gesolliciteerd voor de functie van burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. 21 mannen en 14 vrouwen hebben hun belangstelling voor de functie kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de koning in Zuid-Holland.

'Met 35 sollicitanten heeft Kaag en Braassem de meeste reacties op een burgemeestersvacature van de afgelopen zes jaar in Zuid-Holland', meldt de provincie in een bericht. De leeftijden van de sollicitanten variëren van 32 tot en met 62 jaar. 'Van de 35 sollicitanten zijn 18 sollicitanten wethouder dan wel burgemeester geweest, of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld.' De andere belangstellenden komen uit het bedrijfsleven of elders.

Smit zal binnenkort met een aantal van deze mensen gesprekken voeren. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie van Kaag en Braassem over zijn bevindingen. Het is aan die afvaardiging van de gemeenteraad om vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten te voeren en een aanbeveling te doen.

Start op 3 november

Twee kandidaten worden door de gemeenteraad voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad voorkeur geeft aan één kandidaat. 'In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen', legt de provincie uit.

Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester op 3 november starten. De huidige burgemeester, Marina van der Velde, gaat dan met pensioen.

Lees ook: Kaag en Braassem zoekt burgemeester die zich thuis voelt en bewust kiest voor dorpen

advertentie advertentie