Corona-uitbraak na vaartocht voor ouderen in Rijnsaterwoude

RIJNSATERWOUDE - Meerdere mensen die eerder deze maand mee zijn geweest met een boottocht van de Oranjevereniging Rijnsaterwoude, zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt de vereniging in een verklaring op de website. Het exacte aantal mensen is niet bekendgemaakt, maar de organisatie is 'heel erg geschrokken van dit aantal'.

De boottocht door het Groene Hart werd gehouden op 16 oktober, meldt mediapartner Omroep West. 'De vereniging heeft lang getwijfeld om iets te organiseren, echter doordat men gevaccineerd is en de anderhalvemetermaatregel van overheidswege was opgeheven, wilden we de senioren toch een mooie dag aanbieden. En dat was het, een prachtige dag! De mensen waren zo blij elkaar weer te zien en te spreken', aldus de Oranjevereniging.

Maar de dinsdag na het uitje werd het bestuur geïnformeerd over de eerste coronabesmettingen. In overleg met de GGD zijn alle deelnemers en medewerkers van de rederij gebeld met het advies zich te laten testen. Daardoor kwamen meer besmettingen aan het licht. 'Wat we op dit moment zien, is dat de klachten variëren van helemaal géén klachten tot wel ziek, maar gelukkig niet heel erg ziek.'

Niet alleen senioren

'Over de precieze oorzaak tasten wij ook in het duister. We weten inmiddels dat je ook verspreider kunt zijn van Covid-19 zonder dat je klachten hebt en ook als je volledig gevaccineerd bent, maar zijn wel heel erg geschrokken van dit aantal. Wij vinden het ontzettend vervelend dat zo'n gezellige uitgaansdag zo veel besmettingen heeft opgeleverd, overigens niet alleen onder de senioren uit het gezelschap.'

De uitbraak heeft ook gevolgen voor de intocht van Sinterklaas in het dorp. Oranjevereniging Rijnsaterwoude vindt een feest in de sporthal op 20 november 'op dit moment niet realistisch.' Er wordt gewerkt aan een alternatief programma.

advertentie advertentie