Coronavirus: 4 ziekenhuisopnames in gemeente Kaag en Braassem

Foto: RIVM

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Vier inwoners van de gemeente Kaag en Braassem zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis vanwege het coronavirus. Dat meldt het RIVM dinsdagmiddag. Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames in de gemeente is in de afgelopen dag met één toegenomen.

Vanaf dinsdag maakt het RIVM dagelijks het aantal opgenomen personen in ziekenhuizen bekend. 'Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente', legt het RIVM uit. Eerder maakte het RIVM dagelijks het aantal besmette coronapatiënten per gemeente bekend.

De meldingen van het aantal ziekenhuisopnames is toegenomen tot 4.712 (+722), overleden personen tot 1.039 (+175) en positief geteste personen tot 12.595 (+845). Het RIVM meldt dat er een vertraging is tussen de dag van overlijden van coronapatiënten en de dag dat het overlijden gerapporteerd wordt. Daarnaast ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger dan het aantal dat het RIVM noemt, dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.​


advertentie advertentie