Gepubliceerd op 12 Maart 2020 om 17.18 uur

Coronavirus: evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Alle evenementen en bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Dat heeft zorgminister Bruno Bruins (VVD) donderdag bekendgemaakt in een persconferentie met premier Mark Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Dezelfde maatregel geldt ook voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Iedereen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn en/of koorts wordt daarnaast verzocht om thuis te blijven. Zij dienen sociale contacten te mijden. Contact opnemen met een huisarts hoeft pas wanneer de klachten verergeren.

Scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs blijven gewoon geopend, evenals kinderopvanglocaties. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuisblijven. Hogescholen en universiteiten in heel Nederland sluiten per direct de deuren vanwege het coronavirus. Er zullen tot eind maart geen onderwijsactiviteiten en tentamens plaatsvinden. Dat melden de Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten.

Op de website van de Rijksoverheid is een compleet overzicht van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te vinden.advertentie
 
advertentie