De Avondetappe vanuit Rijpwetering, Joop Zoetemelk niet in uitzending door ongeluk

RIJPWETERING - De Avondetappe wordt zondagavond uitgezonden vanuit Rijpwetering. Voor de laatste uitzending van het programma is het team afgereisd naar de plek waar oud-wielrenner Joop Zoetemelk is opgegroeid.

De 73-jarige Zoetemelk, de laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France, zou ook in de uitzending verschijnen. Maar dat gaat niet door. Zoetemelk is eerder op zondag betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. 'Wij zijn zojuist gebeld door zijn vrouw, zijn vrouw heeft ons verteld dat Joop Zoetemelk vanochtend een ongeluk heeft gehad. Hij is aangereden op de fiets door een auto', zegt NOS-presentatrice Dione de Graaff. 

Het ongeluk gebeurde toen Zoetemelk aan het fietsen was in Frankrijk. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Parijs. 'Hij heeft meerdere botbreuken opgelopen. Hij is bij bewustzijn, dat heeft zijn vrouw er heel duidelijk bij gezegd', meldt De Graaff. In het ziekenhuis is gebleken dat hij beide armen en een been gebroken heeft, meldt de NOS.

De finish van de Tour de France wordt richting 19.00 uur verwacht. De Avondetappe is daarna tot 19.55 uur te zien op NPO 1.
advertentie advertentie