De Dyck in Woubrugge sluit definitief de deuren: ‘We kijken trots terug op de bijzondere reis die is afgelegd’

WOUBRUGGE - Restaurant en evenementenlocatie De Dyck in Woubrugge gaat sluiten. Nog zo'n tweeënhalve maand kunnen bezoekers genieten van van de maaltijden van het zelfvoorzienende restaurant.
'Met pijn in het hart heeft onze eigenaar Reinier Kempenaar besloten om per 16 juli de deuren van Restaurant en Evenementenlocatie De Dyck te sluiten: 'De aanhoudend stijgende kosten maken het helaas onmogelijk om de missie en visie van De Dyck op de manier waarin wij zo geloven voort te zetten', valt te lezen op de website.
'De afgelopen jaren brachten de nodige uitdagingen met zich mee. Maar we kijken vooral met trots en dankbaarheid terug op de bijzondere reis die is afgelegd', stelt eigenaar en oprichter Reinier Kempenaar. 'Talloze gasten hebben mogen genieten van deze bijzondere plek en van al het moois dat de Hollandse bodem te bieden heeft.'
'Trots op wat we hebben behaald'
De Dyck werd in 2012 opgericht. Het restaurant kreeg vorig jaar de Groene Michelinster uitgereikt. Die is weggelegd voor restaurants die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bijvoorbeeld door het gebruik van lokale en zelf verbouwde ingrediënten.
Naast een restaurant was er ook ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen bij De Dyck. 'Ook op dit vlak ben ik trots op wat we behaald hebben. Het was mooi om zoveel verschillende soorten bedrijven, bruidsparen en particuliere gasten kennis te laten maken met dit mooie stukje Groene Hart', aldus Kempenaar.
De Dyck zal per 16 juli de deuren sluiten. Een nieuwe horeca exploitant neemt de zaak over. Meer duidelijkheid daarover volgt later.