Dean Hoogendoorn na comeback dichtbij podium in WSK Series

WOUBRUGGE – Dean Hoogendoorn kwam afgelopen weekend weer in actie voor de WSK Series in Italië. Het 11-jarige karttalent uit Woubrugge eindigde zondag in de finale na een comeback als vierde in de OK Junior-Klasse van de WSK Series.

De rookie van AKM Motorsport moest echter flink knokken voor die positie. De kwalificatie viel namelijk door pech tegen. Hoogendoorn reed de 45e tijd van de 81 deelnemers. ‘Vlak voor de kwalificatie begon het te regenen. Zodoende bouwden we snel een regenkart op, maar eenmaal op de baan bleek de stuurstang aan te lopen’, legt Hoogendoorn uit. Daardoor kon hij de bochten niet goed insturen.

Uitvalbeurt door risico in de regen en problemen met set-up

De Woubruggenaar reed in de eerste vier heats naar de respectievelijk zevende, vijfde, vierde en achtste plek. In de laatste heat viel hij echter uit. ‘Dat was helaas het gevolg van de risico’s die je moet nemen om naar voren te komen in de regen. Een kleine tik van achteren zorgde ervoor dat we spinden en uitvielen’, vertelt Hoogendoorn.

Ondanks de DNF was de kart-coureur van de 45e plaats opgeklommen naar de 19e plaats. Daardoor mocht hij vanaf de tiende positie starten in prefinale A. Ook tijdens de prefinale regende het, maar wel minder hevig. De bandenspanning en het tandwiel van de kart werden cruciaal. Hoogendoorn: ‘Helaas waren die niet optimaal en ontbrak het daardoor aan snelheid.’ Desondanks finishte hij op achtste plek.

Lastige omstandigheden in finale

Hij mocht in de finale vanaf de achttiende positie starten. Inmiddels begon de baan op te drogen en ontstond er een droge lijn. Buiten die lijn was de baan echter nog nat. De keuze regen of slicks werd op het laatste moment bepaald. Uiteindelijk begon iedereen op slicks. ‘De baan was nog zo glad dat we drie herstarts hadden voordat we de goede temperatuur in de banden hadden’, zegt Hoogendoorn.

De omstandigheden waren listig. Er was maar één droge lijn en inhalen kon eigenlijk maar op één of twee plekken. Dat had Hoogendoorn snel door en met zijn snelheid was zijn doel elke ronde één rijder inhalen. ‘Zo gingen we naar voren door het veld. Helaas waren de nummer één tot en met drie net iets te ver weg om nog een podiumplek te halen’, verklaart Hoogendoorn.

Hij finishte als vierde. Een uitstekende prestatie, omdat de nummer één, twee en drie rijders nu voor het derde seizoen in de OKJ rijden en voor Hoogendoorn was het als rookie pas zijn derde wedstrijd in de klasse.

advertentie advertentie