Dementeek in Veense bibliotheek biedt informatie over dementie

Dementeek Foto: Bibliotheek Rijn en Venen

ROELOFARENDSVEEN - Bibliotheek Rijn en Venen in Roelofarendsveen heeft een Dementeek. Op deze plek is heel veel informatie te vinden over dementie. De nieuwe vestiging én de Dementeek openen maandag 16 januari.

In de Dementeek zijn niet alleen folders van Alzheimer Nederland en informatie over lokale activiteiten te vinden, er is ook een speciale collectie boeken. Deze collectie is samengesteld door de bibliotheek in samenwerking met de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem. Verder komt er in de speciale hoek een wisselende tentoonstelling van tekeningen van mensen met dementie.

De Dementeek is een welkome aanvulling voor mensen met dementie, of zij nou thuis of in een zorginstelling wonen. Niet alleen mensen met dementie worstelen met de vraag hoe met dementie om te gaan, dat geldt ook voor hun naaste omgeving. De Dementeek is er voor de persoon met dementie en voor hun naasten.

Specifieke benadering

In Kaag en Braassem wonen naar schatting ruim vierhonderd mensen met dementie. Dit kan oplopen naar duizend mensen in 2040. 'Het is enorm belangrijk dat er voldoende informatie is te verkrijgen hoe je hiermee om kunt gaan', legt Aleid van der Meer van Dementievriendelijk Kaag en Braassem uit. 'De doelgroep vraagt om een specifieke benadering, iets wat met behulp van de informatie uit de Dementeek een stukje makkelijker wordt gemaakt.'

De Dementeek is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Schoolbaan 7: maandag 14.00 tot 16.30 uur, dinsdag 19.00 tot 20.30 uur, woensdag en vrijdag 10.00 tot 12.00 en 14.00 en 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees ook: Alzheimer Café Leimuiden over onbegrepen gedrag bij mensen met dementie

advertentie advertentie