Dementieboekenweek en fototentoonstelling over Alzheimer in De Spreng

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem organiseert nog tot en met vrijdag de Dementieboekenweek. Bibliotheken en boekwinkels besteden aandacht aan het thema, daarnaast is er een expositie over Alzheimer in De Spreng.

De werkgroep brengt dementie onder de aandacht, om uiteindelijk een dementievriendelijke gemeente voor elkaar te krijgen. 'Mensen hebben het altijd over dementerenden en dan gaan mijn tenen altijd krullen. Want mensen dementeren niet, maar zijn dement', zegt Marion Kluck namens de werkgroep. 'Je hebt namelijk de ziekte en je bent het niet. Daar willen we graag wat aan doen.'

Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar het thema 'De vele gezichten van dementie'. In de Spreng is tot en met vrijdag september de fototentoonstelling 'AlzheimerFluisteren, zie wie ik aan het worden ben' te zien. 'In de grote zaal, die kunnen mensen komen bekijken', legt Kluck uit in het radioprogramma KB Actueel van Studio Kaag en Braassem.

Dinsdagavond zal om 19.30 uur in theatervorm worden verteld over de foto's die te zien zijn in de expositie. Daarna wordt er een film getoond over de Alzheimer Fluisteraar en is er ruimte voor discussie. De entree is gratis.

Beluister hieronder het volledige interview met Marion Kluck van de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem. KB Actueel is iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren op radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie