Derde Open Bedrijvendag voor scholieren in Kaag en Braassem

Foto: OVKB

KAAG EN BRAASSEM - Ondernemersvereniging OVKB organiseert vrijdag 12 april voor de derde keer de Open Bedrijvendag van Kaag en Braassem. Een dag waarbij scholieren kennis kunnen maken met de enorme diversiteit aan beroepen in de regio.

OVKB, de ondernemersvereniging van Kaag en Braassem, is de drijvende kracht achter de Open Bedrijvendag. De open dag is bedoeld voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Kaag en Braassem en dit jaar doen ook circa 75 leerlingen van het voortgezet onderwijs mee. 'We willen het bedrijfsleven in de regio en de ondernemersmentaliteit ook voor de toekomst blijven stimuleren', zegt voorzitter Martijn Koek. 'Met de open dag laten we de jeugd zien hoe verschillend het aanbod aan banen in de eigen regio eigenlijk is. Het zou mooi zijn als zij hierdoor eerder denken aan een leuke en uitdagende baan dichtbij.'

Bedrijven uit de hele gemeente en leerlingen van zowel de SSBA- en Wijdevenen-basisscholen als een aantal groepen van Visser ’t Hooft Lyceum, KTS uit Voorhout en een groep van Het Groene Hart Praktijkschool uit Alphen aan den Rijn doen eraan mee. In totaal bezoeken bijna 600 leerlingen in de ochtend om toerbeurt vier verschillende bedrijven. Het schema is inmiddels gereed.  In de weken voorafgaande aan de Open Bedrijvendag ontvingen alle scholieren een speciaal voor deze dag gemaakt programmaboekje, waarin ze alle 27 deelnemende bedrijven en beroepen kunnen vinden. 

Lees ook: Leerlingen nemen kijkje in de keuken bij bedrijven tijdens Open Bedrijvendag.

advertentie advertentie