Deze versoepelingen wil kabinet in komende twee weken doorvoeren

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag bijeen om te vergaderen over nieuwe coronaversoepelingen. Aankomende dinsdag geeft minister Kuipers een persconferentie. Omroep West, mediapartner van Studio Kaag en Braassem, heeft op een rijtje gezet welke versoepelingen het kabinet graag wil doorvoeren.

Per vrijdag 18 februari:

  • Sluitingstijden horeca, cultuur en andere sectoren verruimen tot 01.00 uur.
  • Een groene QR-code (coronatoegangsbewijs) blijft noodzakelijk voor toegang tot onder meer eet- en drinkgelegenheden, pret- en dierenparken, kunst- en cultuurgelegenheden, professionele sportwedstrijden en zelf sporten in binnenruimtes.
  • Afstand houden, verplicht zitten en een mondkapje dragen is niet langer nodig op locaties waar maximaal 500 toeschouwers worden toegelaten én een coronatoegangsbewijs vertoond moet worden. Op plekken waar meer dan 500 mensen welkom zijn, blijft een mondkapje dragen en verplicht zitten een eis.

Per vrijdag 25 februari:

  • Einde aan opgelegde sluitingstijden, mondkapjesplicht en anderhalvemeterregel op alle locaties.
  • Nachtleven en evenementen - zonder verplichte zitplaatsen - heropenen via 1G, oftewel een verplichte coronatest voor toegang (ongeacht of je bent gevaccineerd of geboosterd).

Minister Kuipers heeft deze versoepelingen donderdagavond aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Na het OMT-advies neemt het kabinet aanstaande dinsdag een besluit, dat 's avonds tijdens een persconferentie wordt medegedeeld. De verwachting is dat ook het thuiswerkadvies en de richtlijn voor een maximum aantal bezoekers thuis worden losgelaten.

advertentie advertentie