Diamantwijk schittert tijdens twintigste kermismarathon

ROELOFARENDSVEEN - Verbinden, verbroederen en samen een mooi feestje maken, dat is waar het om draait in de Veense feestweek. Ook verschijnt er regelmatig een oproep een de nieuwe Veenders om gezellig mee te doen met het evenement. Wellicht was dat de reden dat de One en only kermismarathon voor het tweede jaar op rij in een Veense nieuwbouwwijk werd georganiseerd.

Na de editie van vorig jaar in Aan de Braassem, streek men dit keer neer in het Westend. Aangezien de straten in die wijk naar edelstenen vernoemd zijn, was een naam en thema snel bedacht: Diamonds are for Veenders only. Vol enthousiasme werkte de wijk mee aan het evenement. 

Huizen, tuinen, bruggen en hele straten werden versierd, waarbij goud en glimmertjes flink de overhand hadden. Hier en daar stond een schatkist en op een enkele straat lagen afgetekende lijken. De nieuwe Veender had er zin in. Om 12.00 uur precies verrichtte Jan van der Salm van Fietsmaatjes Kaag en Braassem de start. Deze organisatie krijgt binnenkort van LV Plantaris een mooie cheque met de opbrengst van de marathon.

Mooi lint door de wijk

Al snel vormde zich een mooi lint van lopers door de wijk. Het parcours was ondanks de bruggetjes beter dan vorig jaar, zo vertelde een enkele loper. 'Er zijn dit jaar veel minder U-turns, dus je kan je ritme makkelijker vasthouden.'

Het tempo zat er bij de lopers goed in en bij de estafette werd het spannend. De eerste drie teams eindigden binnen drie minuten. De Stichting werd eerste, Rennen voor je zakdiamanten tweede en De Pink Panterboeven maakte het podium compleet.

Mister One en Only marathon Dennis van Berkel maakte zijn reputatie waar en won glansrijk bij de mannen. Onno Oevers en Ben Kerkvliet werden tweede en derde bij de mannen.

Bij de dames won Wilma Dierx, gevolgd door Rosa van Wouwe en Mendy van Midden. De meeste estafetteteams zagen er prachtig uit. De jury had het dan ook knap lastig om de mooiste uit te kiezen. Uiteindelijk wisten de Peaky Veenders deze prijs in de wacht te slepen voor Duur Spul en De Zware Jongens.

advertentie advertentie