Dodenherdenking in meerdere dorpskernen van Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Op woensdag 4 mei worden er in verschillende dorpskernen van de gemeente Kaag en Braassem bijeenkomsten georganiseerd tijdens de Dodenherdenking. De herdenkingsdiensten sluiten aan bij het thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei 'Vrijheid in verbondenheid'.

In Roelofarendsveen begint de herdenkingsbijeenkomst rond 19.15 uur bij het gemeentehuis. Burgemeester Astrid Heijstee houdt een toespraak en er zijn verschillende voordrachten. Na afloop vindt er een kranslegging plaats door de burgemeester en anderen.

In Woubrugge wordt om 19.00 uur gestart met een bezinningsdienst in de Gereformeerde Kerk. Rond 19.30 uur start een stille tocht naar het herdenkingsmonument. In Leimuiden begint om 19.00 uur een kerkdienst in de Dorpskerk. Rond 19.40 uur wordt naar het herdenkingsmonument gelopen.

In Kaag en Buitenkaag start een stille tocht naar het monument om 19.30 uur, vanuit dorpshuis De Ontmoeting aan de Hoofdweg. Na de twee minuten stilte is er onder andere een gezamenlijke kranslegging door de gemeente Kaag en Braassem en de gemeente Haarlemmermeer.

advertentie advertentie