Donderdag spoedbijeenkomst EMM ‘21, spelers willen naar zaterdagvoetbal; ROAC blijft op zondag

Foto: Chris Vogel

KAAG EN BRAASSEM - Het eerste elftal van EMM '21 wil volgend jaar zomer de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Het bestuur van de voetbalclub moet donderdagavond op het laatste nippertje, vóór de deadline van donderdag- op vrijdagnacht, een besluit nemen. ROAC blijft wel op zondag voetballen.

Aanvankelijk wilde de kersverse fusieclub van DOSR en WVC op zondag in de tweede klasse blijven spelen gezien de grote hoeveelheid regionale clubs in hun afdeling. Maar in een kleine week tijd besloten competitiegenoten ASC, ESTO, Foreholte en RVC '33 om de overstap te wagen.

Daarop zijn dinsdagavond de spelers en technische staf van EMM '21 bevraagd naar hun voorkeur. Zij hebben aangegeven over te willen stappen naar het zaterdagvoetbal. Een etmaal later zat het bestuur van de Roelofarendsveense voetbalvereniging om tafel, maar heeft tijdens het spoedberaad geen besluit genomen.

Wel is bepaald dat er donderdagavond een informatieavond wordt belegd voor leden van EMM '21, omdat het voor het uitschrijven van een extra algemene ledenvergadering te kort dag is.  Het is gebruikelijk dat clubleden mogen stemmen over zulk soort ingrijpende besluiten. Na afloop van de bijeenkomst, hakt het bestuur voor middernacht de knoop door.

Voetbalbond KNVB maakt het voor clubs mogelijk om volgend seizoen eenmalig de overstap te maken van het zondag- naar zaterdagvoetbal (of andersom) én om op hetzelfde niveau te blijven spelen. Dat geldt voor alle verenigingen met een eerste elftal dat uitkomt in de eerste, tweede, derde of vierde klasse. De deadline ligt op 30 september.

In het verleden betekende een vrijwillige overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal dat een team verplicht in de allerlaagste afdeling moest starten, ongeacht het niveau waar de ploeg 's zondags speelde. Daar ziet de KNVB nu van af, omdat de belangstelling voor het zondagvoetbal in rap tempo afneemt onder spelers.

ROAC enige zondagclub

In tegenstelling tot EMM '21, blijft gemeentegenoot ROAC sowieso op zondag voetballen. De Rijpweteringers maken geen gebruik om van de zondag-eerste klasse naar de zaterdag-eerste klasse te gaan. Ook niet nu op ruim twintig regionale voetbalclubs alsnog voor de zaterdag kiezen, laat voorzitter Rob van der Hoorn weten.

ROAC blijft daarmee mogelijk de enige zondagvereniging in Kaag en Braassem. EMM '21 (tweede klasse - onder voorbehoud), Kickers '69, MMO en Woubrugge (allen vierde klasse) spelen volgend seizoen op zaterdag met hun vlaggenschip.

advertentie advertentie