Dorpsraad Hoogmade spreekt wens uit voor een Kai Verbijstraat

HOOGMADE - Het zat schaatser Kai Verbij niet mee op de Olympische Spelen in Peking. Voor het dorp waar zijn ouders wonen deert dat niet. ‘Kai, je hebt ons deze Spelen laten zien hoe sport bedoeld is.’

Na een valse start op de 500 meter eindigde hij 14e en bij de 1000 meter kwam hij op de tweede kruising in de problemen. Hij maakte daar de afweging om zijn Canadese tegenstander voor te laten en zelf overeind te komen. Zijn kans was verkeken maar zijn tegenstander, Laurent Dubreuil, kon door zijn offer naar zijn eerste Olympische medaille snellen. Volgens de dorpsraad van Hoogmade toont dit ongekende sportiviteit aan.

‘Wat zou het mooi zijn als er in de toekomst een straatnaam in Hoogmade naar je vernoemd mag worden. Zoiets als de Kai Verbijstraat of het Kai Verbijplein. Wat zou de ondertitel op het bord zijn? Wereldkampioen sprint of Voorbeeldig topsporter met een eerbiedwaardige carrière?’ Of het vernoemen van een straat of plein naar Verbij snel werkelijkheid zal worden, is nog onbekend.

advertentie advertentie