Dorpsraad Langeraar vangt bot bij gemeente Kaag en Braassem over reageren op windmolens bij gemeentegrens

Windturbines Foto: RonKy

LEIMUIDEN - De dorpsraad van Langeraar en Papenveer uit de gemeente Nieuwkoop, heeft bot gevangen bij de gemeente Kaag en Braassem. De dorpsraad had het verzoek ingediend om alsnog te mogen reageren op de mogelijke komst van windmolens langs de N207. Dat is nabij de gemeentegrens.

Reageren op het conceptplan kon tussen 8 februari en 7 maart en dus is het nu niet meer mogelijk. Volgens de gemeente Kaag en Braassem waren buurgemeenten hiervan op de hoogte. De N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden wordt als mogelijke locatie gezien voor het plaatsen van grote windturbines. Deze moeten bijdragen aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen, die zijn opgenomen in de Lokale Energiestrategie. 

De dorpsraad van Langeraar en Papenveer kwam er op het allerlaatste moment achter dat er gereageerd kon worden. Het schreef een brief aan de gemeente Kaag en Braassem, waarin het aangeeft dat bij de plaatsing van de windturbines op deze locatie, inwoners uit Langeraar erop uit gaan kijken en er nadelige effecten van kunnen ondervinden. Het diende het verzoek in om inwoners uit het dorp afzonderlijk uit te nodigen om hun mening te geven. Daarvoor werd een termijn van minstens drie weken gevraagd. 

Alsnog reageren

Het college van burgemeester en wethouders schrijven in een reactie dat het huidige conceptplan tot stand is gekomen na overleg met de inwoners uit Kaag en Braassem. In juni zal de gemeenteraad een definitief besluit gaan nemen over de kwestie. Als de omgeving rond de N207 inderdaad als locatie wordt aangewezen, kunnen omwonenden uit buurgemeenten alsnog reageren op het plan. 

advertentie advertentie