Woubrugge is klaar voor nieuwe Waterrecreatiedag

WOUBRUGGE - De Open Dag Waterrecreatie kan na twee jaar afwezigheid weer doorgaan. Zaterdag 18 juni loopt heel Woubrugge uit voor de braderie, livemuziek en vele andere activiteiten.

De Waterrecreatiedag speelt zich af in de straten en pleinen rondom de Dorpskerk, langs de Woudwetering en aan de Comriekade. Er is een braderie, de caféhouders van het Batehofplein pakken uit met livemuziek en er is een selectie van culinaire ondernemers uit de regio die hun producten laten zien en proeven.

Programma

De braderie met een lengte van 250 meter begint 10.00 uur. De kerktoren is te beklimmen van 10.00 tot 16.00 uur. In de kerk is ook een expositie van de Woubrugse kunstenaar Feike de Vries te vinden. Druk gaat het weer worden tijdens de traditionele drakenbootraces van 10.30 tot 15.00 uur. Altijd een spectaculair gebeuren. Om 11.00 en om 13.00 uur kunnen kinderen aan boord stappen bij de Braassemermeer verkenners van Scouting '63 voor een zeiltocht. Om 10.30, om 12.00 en om 14.00 uur start een rondvaart door natuurgebied De Hemmen. Ook om 12.00 uur is er een demonstratie, gegeven door de brandweer in de Dokter Lothlaan ter hoogte van de Regiobank. 's Middags kan jong en oud de Woudwetering oversteken tijdens het schotslopen; een nat pak gegarandeerd. Het schotslopen is vanaf 15.45 uur. Feest met muziek op het Batehofplein is er van 17.15 tot 23.00 uur.

Het volledige programma is hier te vinden.

Waterrecreatiedag

De Waterrecreatiedag bestaat al sinds 1989. Doel was de recreatieve mogelijkheden op en om het water te promoten. Het Open Dag Waterrecreatie bestuur werkt hiervoor samen met Stichting Kaag en Braassem promotie. Het feest is in de jaren uitgegroeid tot een traditie en is een verbindende factor tussen de verschillende dorpen in het Kaag en Braassemgebied.

Lees ook: Organisatie Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge zoekt nieuwe vrijwilligers

advertentie advertentie