Drums United zorgt voor drumspektakel in De Spreng

OUDE WETERING - Drums United staat zaterdag 15 oktober met de spectaculaire voorstelling Birth of the Beats in De Spreng aan de Kerkstraat.

Drums en percussiegeweld door professionele percussionisten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa met de geschiedenis van de trommel, zoals die nog nooit in het theater stond.

Een van de percussionisten is de Nederlander Lucas van Merwijk. Zijn hele leven is hij al bezeten van drums en reist hij de hele wereld over op zoek naar de oorsprong van drums. Samen met de Turk Alper Keceç, Senegalees Moussé Pathé, Marco Toro uit Venezuela en Niti Ranjan Biswas uit Bangladesh zet hij een virtuoos en afwisselend percussiespel neer. Ondersteund door dans, zang en DJ-loops. Dit alles gebeurt met veel humor en duidelijk spelplezier. Ook zijn er projecties met bewegende beelden.

Verhaal van trommel

De mensheid heeft zich gedurende duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met de mens mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. Drums en ritme hebben zich al die jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers. Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek van nu.

Wereldreis

De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten, wordt op indrukwekkende wijze vertoond door Drums United. Het internationale concept slaat overal ter wereld aan. Zaterdag 15 oktober strijkt het gezelschap om 20.30 uur neer in Oude Wetering. Kaarten zijn te bestellen op deze pagina.

advertentie advertentie