Duizend roeiers gaan strijd met elkaar aan tijdens zestiende Kaagrace

Kaagrace 2017 Foto: Facebook Kaagrace

KAAG – De Kagerplassen zijn zaterdag 10 juni weer het speelveld van meer dan duizend fanatieke roeiers tijdens de zestiende editie van de Kaagrace.

Deze editie wordt er op de Kaag weer geroeid in roeisloepen en in zogenoemde Pilot Gigs (de van oorsprong Engelse sloepen). Het belooft een spektakel worden waar watersportliefhebbers uit het hele land ieder jaar naar uitkijken.

Gedurende het roeikampioenschap is het rondom de Kaagsociëteit en de Zijldijk een komen en gaan van roeisloepen en deelnemers. Het sportieve evenement is dan over de weg minder goed bereikbaar. De organisatie adviseert dan ook om vooral per boot of fiets naar de Kaag te komen.

Nederlands kampioenschap

Het zal op 10 juni niet blijven bij rustig roeien op de plassen; er is namelijk ook echt iets te winnen voor de ruim duizend roeiers. De Kaagrace telt mee voor het Nederlands kampioenschap voor de Pilot Gigs en de roeisloepen. Naast het roeien over een lange afstand, wordt er ook gesprint over een afstand van 2 kilometer. 

Starttijden

De starttijden van de races zijn als volgt:

  • 11.00 uur – Start 15 kilometer Dames Sloepen
  • 11.30 uur – Start 6 kilometer Dames Gigs
  • 13.00 uur – Start 6 kilometer Heren Gigs
  • 14.00 uur – Start 15 kilometer Heren Sloepen
  • 14.30 uur – Start 2 kilometer Dames Gigs
  • 15.30 uur – Start 2 kilometer Heren Gigs

Toeschouwers kunnen de races goed volgen vanaf de kant bij de Kaagsociëteit. De wedstrijd is ook online te volgen via wedstrijdvolgen.nl


 

advertentie advertentie