Gepubliceerd op 21 December 2019 om 12.13 uur

Eén dode bij autobrand op A4 tussen Rijpwetering en Hoogmade

HOOGMADE/RIJPWETERING - Bij een autobrand op de A4 ter hoogte van Rijpwetering is een persoon die op de bijrijdersstoel zat overleden. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Rotterdam, is opgepakt. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis, meldt mediapartner Omroep West.

De auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig uitgebrand. Het slachtoffer kon niet meer gered worden. De politie weet nog niet wie het slachtoffer is. De 33-jarige opgepakte Rotterdammer is nog niet verhoord. 'We troffen hem vlak bij de auto aan. Hij is gewond geraakt bij de brand', vertelt een woordvoerder van de politie aan Omroep West.

De politie weet niet hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. 'We houden alle scenario's open. Het is onderwerp van het onderzoek. Dat is ook de reden dat we zo nauwkeurig en zorgvuldig op de plaats van het delict aanwezig zijn geweest.'

Midden op de weg

'Toen we arriveerden, troffen we het voertuig midden op de weg brandend aan', zegt de woordvoerder. 'Daarna zijn we het onderzoek gestart.' De A4 was tussen 03.30 uur en 14.00 uur helemaal afgesloten tussen Burgerveen en Hoogmade vanwege het politieonderzoek.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, daarom zoekt de politie nog getuigen. 'Mensen die filmpjes hebben gemaakt met de dashcam bijvoorbeeld', zegt de woordvoerder.

advertentie
.
advertentie