Eerste paal geslagen voor 40 eengezinswoningen in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - De bouw van veertig nieuwe eengezinswoningen in Roelofarendsveen is gestart. Woningcorporatie MeerWonen laat de woningen in het project Aan de Braassem bouwen.

De huurwoningen worden gasloos en zijn qua energieverbruik zoveel mogelijk zelfvoorzienend. MeerWonen wijst de woningen met voorrang aan inwoners van de gemeente Kaag en Braassem toe. 'In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners ie een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten', meldt de woningcorporatie. Naar verwachting worden de woningen begin 2023 opgeleverd.

Dinsdag is daarnaast begonnen met de bouw van twintig sociale huurappartementen in het project Aan de Braassem. Ook deze huurwoningen worden met voorrang aan inwoners van de gemeente toegewezen en moeten rond de zomer al worden opgeleverd.

Andere projecten

In twee jaar tijd wil MeerWonen 200 nieuwe sociale huurwoningen realiseren binnen de gemeentegrenzen. Ook de projecten Westend in Roelofarendsveen en De Kolk in Oud Ade verrijzen. 'Dat vordert gestaag', zegt Raymond Filippo, manager Vastgoed bij MeerWonen, in het radioprogramma KB Actueel.

'De woningen in project Westend hopen we in juni op te leveren aan de nieuwe bewoners. De Kolk, dat zijn vijftien appartementen en vijf eengezinswoningen. Dat zal na de zomer worden, september', aldus Filippo.

Hieronder is het interview met Raymond Filippo te beluisteren. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie